Това заяви министърът на спорта Димитър Илиев в предаванто Денят започва по

...
Това заяви министърът на спорта Димитър Илиев в предаванто Денят започва по
Коментари Харесай

Министърът на спорта: Смятам да извървя моя път с достойнство и мисъл за младите и спортистите

Това съобщи министърът на спорта Димитър Илиев в предаванто " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

 

За мен е голяма чест и предизвикателство да поема такава виновна позиция. Смятам да извървя моя път с достолепие и мисъл за младите и спортистите. Моята визия за спорта е, че той трансформира животи. Той е качество на живот - учи на дисциплинираност, на труд, дава полезности, които можеш да не успееш да развиеш в живота. Оснвовен приоритет ще бъде наличен спорт за всички, добави министърът на спорта. 

 

Какво е чувството в Министерски съвет не е от огромно значение, доста по-важно е какво ще мога да дам като принос, какви ще бъдат достиженията. Ситуацията е извънредно разтърсена, има съмнение в държавното управление. Обществото загуби вяра. На мен ми е мъчно да приказвам като политик.

 

Истински потрес за мен беше, когато ни избираха, да участвам в пленарна зала. Не съм си представял, че е такова ситуацията. Вижда се, че напълно съзнателно се приказват неща, които не са правилни. Начинът България да тръгне в вярна посока е да се обединим. Аз имам сектор, той е най-хубавият, и считам да работя с огромен възторг и сила, уточни Илиев. 

 

По думите му това държавно управление може да изкара и цялостен мандат, стига да свърши работата, за която е там. 

 

В Министерство на спорта открих страхотни хора, с които ще създадем добър екип и ще работим положително. Има огромна доза професионализъм. Определено спортът е изваден от обществената сфера като политика последните 30 години. Бюджетът е същият като предходната година, ще има някаква индексация поради инфлацията, само че това за което желая да работим тази и идната година са олимпийските игри. Те са това което ще дадат самочувствието на нацията. Голямата магия на спорта е, че той може да сплотява през триумфите, които реализира. Ключово е младите да развиват капацитета си в оптимално добра среда, обясни Димитър Илиев. 

 

Според него федерациите би трябвало да имат заслужено финансиране, и че работата на ММС е спортистите да бъдат финансово обезпечени, с цел да могат да се приготвят умерено за Олимпийските игри.  " Парите се разпределят по критерии, най-добре се финансират олимпийските спортове с достижения. Който е работил и е постигнал, ще получава повече. За мен е от голяма важност да се даде на хората да развиват своя капацитет. Искам спортът да се върне в обществената си роля, а не в бизнес ", сподели Илиев.

 

Димитър Илиев изрази вяра по време на неговия мандат да бъде построен нов народен стадион. 

 

Илиев напусна поста на заместник-председател на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " през юли 2022 година, като причина тогава посочи, че не е могъл да даде своя принос, по метода по който е желал. По този мотив той съобщи, че в качеството си на министър в новия кабинет ще работи за бързи промени в пътната сигурност. 

 

" Трябва да излезем със незабавни ограничения във връзка с пътната сигурност. Има волята, уповавам се да можем да създадем измененията. Още в петък имаме среща с отрасловите министри, ще обсъдим опциите, ще действаме бързо ", даде обещание новият министър на спорта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР